The Bulletin

Hooi allemaal,

Vandaag eens wat anders dan normaal want vandaag heeft The Bulletin een artikel voor jullie! Een kijkje op deze splinternieuwe site is zeker de moeite waard! De site gaat over fashion en lifestyle ook hebben ze super handige tips over bepaalde onderwerpen. En elke dag staat er iets nieuws op.

Enjoy!
Hoge hakken: de leukste weetjes en feitjes over je killer heels
Hoge hakken zijn mooi, maken je aantrekkelijker (echt waar!) maar zorgen ook voor pijnlijke voeten, vooral na een avondje stappen. Maar wie is nou eigenlijk de uitvinder van onze hooggehakte vrienden (en soms vijanden)? En waarom word je inderdaad mooier met een paar killers heels aan? Deze en meer fashion feiten vind je hieronder.

Feit 1: op hoge hakken ben je aantrekkelijker
Je denkt er misschien niet altijd bij na als je je hoge hakken weer uit de kast haalt, maar je pumps zorgen er echt voor dat je er aantrekkelijker uitziet. Uit een onderzoek van wetenschappers van de University of Portsmouth blijkt dat vrouwen die hoge hakken dragen aantrekkelijker worden gevonden dan hun soortgenoten op plat schoeisel.

Feit 2: hoge hakken stammen uit 1600
Rond 1600 droeg men rode hakken (zowel de zool als de schoen zelf) om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status je had. Vanaf het begin van 1700 werden hakken echter gezien als iets erotisch en decadents en het duurde tot 1900 voordat de hakken weer in beeld kwamen.
Eind jaren ’50 kwamen de eerste moderne pumps uit Parijs en sinds die tijd zijn vrouwen verschillende hoge hakken gaan dragen. Van stiletto tot blokhak en van puntig tot rond. Afhankelijk van de mode trends wordt het straatbeeld bepaalt.

Feit 3: hoge hakken zijn niet goed voor je
Dat je hoge hakken niet goed zijn voor je voeten, bewijzen de pijnlijke voeten en blaren wel na een avondje stappen. Maar je killer heels zijn ook slecht voor je rug omdat de natuurlijke lijn van de ruggengraat wordt verstoort en hierdoor zenuwen klem kunnen raken.

Ook waarschuwen onderzoekers voor de gevolgen van stiletto’s voor de hersenen. Want naast de zenuwen, kunnen ook de bloedvaten klem raken. De hersenen worden hierdoor onvoldoende gevoerd, waardoor hoofdpijn kan ontstaan en het functioneren van de hersenen kan verminderen. Een dagje op ballerina’s of sneakers lopen is dus helemaal geen slecht idee.

Feit 4: Britse vrouwen dragen de hoogste hakken
Uit een recent onderzoek van Compleed bleek dat Britse vrouwen de hoogste hakken dragen van alle Europese vrouwen. De gemiddelde hakhoogte ligt daar op 8,4 centimeter. De Spaanse vrouwen doen het niet veel minder met een luttele 8,1 centimeter. Deense zitten op 7,6, Duitsers op 6,9 en de Fransen sluiten de top 5 af met een hakhoogte van 6,1 centimeter. Hoe hoog de gemiddelde hak is van de Nederlandse vrouw is helaas niet bekend.


2 opmerkingen

  1. Leuke weetjes!

    x http://beautysparklesss.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te weten! Ik vind het zelf erg mooi, hoge hakken, maar als je er niet op kunt lopen, dan liever niet(A) Ik draag niet vaak pumps, maar laarsjes met hoge hakken wel:) xx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.