Voorbereiden op het examen


De examens beginnen deze maand, voor mij ( VMBO TL ) begint het op dinsdag 13 mei. Vandaag vertel ik jullie hoe ik mezelf voorbereid voor de examens, ik denk dat het niet uitmaakt op welk niveau je zit want iedereen heeft toch wel die zenuwen en wil zichzelf zo goed mogelijk voorbereiden. De beste site voor het leren vind ik Examenblad.nl, hier staan alle examens van alle jaren en zo kun je ze gelijk maken, nakijken en je cijfer berekenen. Ook staan er handige tips op, de examenroosters en de normeringen. Erg handig!  


Ik maak voor mezelf het liefst een planning, ik weet precies wanneer ik mijn examens heb en om welke tijd. Daarna maak ik een leer planning voor een paar dagen, soms doe ik toch wel wat anders, daarom maak ik 'm niet voor alle dagen, zodat ik altijd nog dingetjes kan wijzigen. Wij kregen dit boekje met allemaal andere handige sites en tips, kijken kan altijd. 


Je mag altijd verschillende dingen bij je examens. Ik moet nog een Nederlands woordenboek, want ik ben die van mij natuurlijk kwijt geraakt, maar verder moet je natuurlijk altijd een goeie pen bij je hebben, het liefst zelfs meerdere!

Verder is het belangrijk dat je goed slaapt voor de examens, ik kan niet zeggen dat dit mij gaat gebeuren want ik ben een echte stress-kip! Maar ik ga nu weer verder leren en hopelijk hebben jullie hier misschien ook iets aan.

Ik wens iedereen die ook aan het leren is, heel veel succes!

Liefs, Elbrich

6 opmerkingen

 1. Succes !

  dominiquegdn.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Ik ben ook zo zenuwachtig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes met je tentamens! Ik kan me nog heel goed herinneren hoe zenuwachtig ik was.. Maar goed, you can do it! :-) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, dit kan ik me nog zo goed herinneren! En het is niet gek als je de nacht van tevoren de slaap niet kan vatten. Kan me herinneren dat ik de nacht voor het eerste examen ook vreselijk slecht had geslapen, maar het komt heus allemaal goed. You're stronger than you think ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.