Veranderen van studie, voordelen en consequenties?

Zoals velen van jullie weten volg ik op dit moment de opleiding AVP ( audio, visuele productie ), het eerste half jaar is dit nog een gemende opleiding waar fotografie, journalistiek en film onder vallen. Ik heb heel lang gedacht dat ik absoluut voor journalistiek ging kiezen, maar dat is de afgelopen tijd veranderd.


We zijn deze periode ons vooral aan het richten op het maken van nieuwsitem, denk aan filmen, interviewen, voice overs en afspraken maken. Alles wat bij journalistiek komt kijken dus, en waar je veel mee bezig gaat als je daarvoor kiest. Door deze opdracht ben ik er achter gekomen dat journalistiek toch niet mij ding is. Het schrijven van artikelen en onderzoek doen vind ik super, maar het interviewen is totaal niet mijn ding. 

We zijn bij film bezig geweest met het editen, alles in elkaar zetten en maken tot een mooi geheel. En in een korte tijd ben ik erachter gekomen dat dit toch wel echt meer mijn ding is!

Ik verander dus niet helemaal van opleiding, maar het is toch wel wat anders. Ik twijfel nog steeds, maar ik denk dat ik in februari dan toch voor film gaan kiezen.

Hebben jullie ooit wel eens voor zo'n keuze gestaan?
Liefs, Elbrich


6 opmerkingen

 1. Moedig! Ik ben zelf 3 keer veranderd van opleiding, maar dat allemaal ten goede. Ik heb overal wat geleerd en geen spijt van mijn keuzes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha dat is geinig dat je voor film kiest want das natuurlijk het leukste van allemaal. Ik ben zelf ook heen en weer geswitchd maar uiteindelijk ook gekozen voor "film" (maar dan niet helemaal film want filmen zelf vind ik minder maar het editten is leuk).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je de keus nog niet hebt hoeven maken! Zo kon je eerst van alles een beetje uitproberen. Succes met kiezen straks ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend knap dat je deze stap durft te zetten. Het is altijd lastig om ineens een andere richting in te slaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat goed dat je optijd de juiste richting hebt gevonden!
  Ik herken dit, ik doe namelijk zo'n zelfde soort opleiding voor de journalistiek. Maar nu we ook audiovisueel erbij hebben ben ik er achter gekomen dat ik dat ook wel erg leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oeh wat goed zeg! net op tijd dus! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.