Modelletje spelen

Met kleding van moeders en zussen, analoge camera's ( Nikon FM2 ), 3 verschillende lampen met soepkommen en softboxen gingen wij gisteren iets heel spannends doen. Namelijk, analoog fotograferen. Dat betekend: met een rolletje, net zoals vroeger! Je moet wachten op je resultaten, hopen dat je de ISO, sluitertijd en diafragma goed hebt ingesteld en natuurlijk nog leuk op de foto staan! Misschien klinkt dit voor sommigen als alien taal, maar als je je hierin verdiept begrijp je vast wel hoe zenuwslopend het was!

We gebruikten een rolletje met 32 foto's, Iep mocht 16 foto's van mij maken, en ik 16 van haar. Eerst hebben we natuurlijk even gefotografeerd met de spiegelreflex, en daar kwam dit resultaat uit! Voor vrijdag heb we de analoge foto's binnen, zo spannend!

Voor de nieuwsgierigen, de instellingen die we gebruikt hebben: ISO 400, Sluitertijd 1/60 en diafragma F11. Ook hebben we driepuntsbelichting gebruikt, een soepkom ( normaal reflector ) als hoofdlicht, een softbox om de schaduwen op te helderen en nog een lichtje op het haar om los te komen van de achtergrond. 

Laat me weten wat je vindt!
Liefs, Elbrich9 opmerkingen

 1. Leuk dat je dit allemaal leert bij je opleiding! Lijkt me heel interessant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf! ik heb laatst ook en rolletje gekocht voor een oude canon eos 300. Ik ben heel benieuwd hoe jou foto's zijn geworden, plaats je ze nog op je blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel leuk! Ben net als Charlotte benieuwd naar de andere foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aah super leuk dit! Prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over paar daagjes weten we het! Zó spannend!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd naar de foto's van de rolletjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.