Hoe ik mijn instagram foto's bewerk

We gebruiken allemaal dezelfde apps, maar gebruiken het allemaal weer anders. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn instagram foto's bewerk met VSCO, op mijn HTC One Mini 2. We beginnen met een foto van een banaan. Made by me.

We beginnen met het uitzoeken voor een filter, ik probeer op dit moment een zwart-witte feed te krijgen maar bij deze foto heb ik toch voor een kleurtje gekozen. Mijn meest gekozen filters zijn C1 F2 en G3. Voor zwart wit gebruik ik altijd B5 waarbij ik veel contrast toevoeg. Bij deze foto ging ik voor F2. 


Maar ik vond hem nog iets te sterk. Dubbelklik en ik verlaag hem naar +7 inplaats van +12. Daarna ga ik naar de andere instellingen. Ik gebruik eigenlijk alleen, bijsnijden, rechtzetten, belichting en contrast. 

We beginnen met belichting ( exposure ) de foto is al licht van zichzelf dus er moet niet teveel bij, dan raakt de foto overbelicht. +2 Vond ik goed genoeg. Bij contrast ook +2, die geeft het een iets mooier effect, laat schaduwen mooier uitkomen en de banaan komt los van de achtergrond.


En tadaaah, van zo'n simpele foto van een banaan toch iets leuks kunnen maken.
Hoe bewerken jullie je foto's altijd?

Liefs, Elbrich

7 opmerkingen

 1. Handig artikel en leuk om te zien hoe jij je foto's bewerkt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien! Ik was eerst altijd heel erg bezig met het bewerken van instagram foto's, maar nu boeit het me eigenlijk niet zo veel mee. Ik gebruik eigenlijk amper nog filters e.d. (hoewel een filtertje een foto soms toch net even iets leuker maakt).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk om te zien! De filter F2 gebruik ik tegenwoordig ook heel vaak. Ik vind hem zo fijn werken. Het is echt een leuke foto geworden! Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om dit te zien! Ik gebruik aaahaaltijd VSCO cam. Fantastisch! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verschil kan een filter en een beetje bewerken maken he! Leuk om te zien! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handig artikel! Zo maak je inderdaad van zo'n foto toch wat leuks, haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik ook bijna altijd F2 :D

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.