Hoe om te gaan met stress

Daar zit je dan, met je handen in het haar. Drukte, alleen maar drukte. Het vreet me op. School, werk, rijlessen, een blog en daarnaast ook een sociaal leven. Ook al ben ik soms kapot en is het enige wat ik wil slapen, drukte houdt me bezig en alert. Daar in tegen is de stress die het allemaal met zich mee brengt wat minder leuk.. Vandaag een berichtje over hoe ik hier mee om ga.

Dat ik hier advies over ga geven is eigenlijk totaal niet praktisch. Ik ben een grote stresskip, en ook een controlefreak.. Alles moet gaan zoals ik het in mijn hoofd gepland heb, anders word ik gek.
Maar goed, ontspanning is nodig. Als ik na een dag tot 4 op school heb gezeten en eindelijk thuis ben kruip ik altijd lekker m'n bedje in, sneak ik iets mee uit de koekjeskast of een handje vol dropjes in m'n zakken. Of zoals hierboven, pepernoten. Ik pak m'n macbookje en zet lekkere rustige muziek op ( Maaike Ouboter bijvoorbeeld ) en ga lekker blogjes lezen, facebook updates bekijken of lelijke onderkin selfies naar vriendinnen sturen. Ook nieuwe series ontdekken op netflix is goeie ontspanningstherapie, op dit moment kijk ik American Horror Story!

Laatst las ik wel dat het heel slecht is om lang op bed te liggen.. Maar het geef me ontspanning, en dat vind ik fijn. Op zaterdags werk ik meestal tot 4 uur, en 's avonds ga ik dan meestal stappen ( ja, ik ben een dushi ) of gezellig ergens wat drinken, gewoon even m'n hoofd ergens anders, fijn.

Ik zal altijd een stresskipje blijven, maar het houdt me bezig! Ik leef heel erg naar de herfstvakantie toe, dan ga ik naar London, en wauw, wat heb ik daar ongelofelijk veel zin in!

Hoe was jullie week & hoe gaan jullie met stress om?
Liefs, Elbrich

9 opmerkingen

 1. Herkenbaar, ik ben ook zo'n stresskip. Al is het wel minder dan twee jaar geleden. Om te ontspannen ga ik meestal hardlopen of net als jij een leuke serie kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, zo'n stresskip ben ik ook wel. Als het lukt ga ik lezen om te ontspannen en een leuke serie kijken. En als ik uit stage kom, ga ik meestal ook gelijk mijn bedje in, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom bij de club. Ook ik heb het momenteel druk & de stress eet me inderdaad helemaal op!
  Lekker ontspannen en wat tijd voor jezelf nemen. Zo komt het altijd goed.
  En ohja, gezellig met mij afspreken zorgt ook wel voor wat rust in je koppie hihihihi!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie is er eigenlijk altijd helemaal ontspannen? Ik niet hoor! Op bed liggen kan heerlijk zij en mijn ultieme tips om om te gaan met stress zijn: lijstjes maken en opruimen (een opgeruimde kamer is een rustiger hoofd) Misschien helpt het jou ook! Laten we proberen de volgende week wat meer chill te zijn en anders komt het ook wel goed :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zo herkenbaar! Mijn leven is volgens mij een en al stress haha. Ik ga meestal een wandeling maken of een kop thee drinken met mijn moeder als ik enorm gestrest ben. Hierbij kom ik vaak tot rust en dan kan ik weer even nuchter nadenken. Leuk dat je naar London gaat in de herfstvakantie! Ben benieuwd wat je ervan vindt! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kruidnoten LOVE it. Haha stiekem eet ik ze altijd als ik een beetje stress heb :).
  www.radishtowear.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontspanning is inderdaad belangrijk! Voor mij werkt het ook altijd goed om een duidelijk overzicht te maken van wat ik allemaal moet doen en binnen welke tijd, geeft een beetje rust zeg maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar. Ik heb zo veel stress op het moment (tentamenperiode!!). Wat ik er tegen doe is muziek luisteren en leuke dingen doen. Probleem is dan wel, dat ik tijdens het leuke dingen doen, denk 'ik had nu beter dit en dit kunnen doen'...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.