Rijlessen en alles wat erbij komt kijken

Ook ik dacht maar eens te moeten beginnen met rijles. Zeventien jaar, hekel aan het OV en een stukje zelfstandigheid is nooit verkeerd. Ik ging rijlessen. Tja.

Na het heel lang te hebben uitgesteld ging ik een paar maanden geleden beginnen met rijles. Wat vond ik dat spannend, zweethandjes, slapeloze nachten en knikkende knieën. Het bellen voor het aanvragen van rijlessen had ik ook al weken uitgesteld, ik kon het gewoon even allemaal niet meer aan haha. Toch had ik op het laatst de ballen om toch maar te gaan, en zo gezegd, zo gedaan, een week later had ik mijn eerste rijles.
Nog nooit had ik achter het stuur gezeten, laat staan dat ik wist waar het gaspedaal en alles zat. Ik was echt een beginneling. Maar toen ik de eerste rijles niemand had aangereden had ik er toch iets meer vertrouwen in gekregen. Nu zit ik alweer rond de 18 lessen, ik kan zeggen dat ik nog lang niet klaar ben voor het rijexamen zelf, maar het gaat wel stukje bij beetje beter. Elke keer vind ik het nog spannend!
Ook de theorie gaat niet van een leien dakje, de eerste keer ben ik gezakt met 5 teveel fouten, donderdag moet ik weer, spannend!

Toch ben ik wel heel erg blij dat ik begonnen ben. Ook ik al zal het ooit moeten halen, en liever vroeg dan laat! Ik rij gewoon lekker door, en zie wel hoe en wat!

Ben jij al aan het rijlessen, of heb je je rijbewijs al?
Liefs, Elbrich7 opmerkingen

 1. Succes met je tweede theorie-examen, komt helemaal goed :-) ik heb mijn rijbewijs inmiddels en ik kan het me nog heel goed herinneren hoor, die eerste paar lessen. Pfoeh, wat vond ik die vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast heel veel succes met je theorie examen donderdag! Ik heb mijn rijbewijs 4 jaar geleden gehaald, wel na 3 x zakken helaas haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pf, veel succes! Lijkt me echt heel wat om ermee te beginnen x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! Ik heb mijn theoretisch al maar moet dringend beginnen aan het praktische! Succes x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah jeetje, brengt me weer helemaal terug naar een jaar geleden. Ik ben 23 en heb pas een jaartje mijn rijbewijs en kan het nog goed herinneren. Ik vond het leuk maar toch niet echt leuk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah komt vast goed! Ik ben 9x over mijn theorie maar slaagde wel in 1x voor praktijk. Dat ik 3 rijscholen heb gehad en heeeeeeeeeeeeel veel rijlessen (een privé chauffeur zou na 5 jaar zelfs nog goedkoper zijn geweest) vergeten we maar even :')

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.