Een trip naar het van Gogh Museum

Samen met mijn vader ging ik dinsdag avond naar het van Gogh museum in Amsterdam! Er was namelijk een nieuwe tentoonstelling, en wij mochten die als 1 van de eersten zien. Cool! De tentoonstelling is een combinatie van: Vincent van Gogh en Edvard Munch.  Lees je mee?

van gogh museum munch
"Pap, maak even een foto voor op instagram, dat is leuk!"


Nou daar stond ik dan hoor, in m'n mostergele trui en met m'n cactas tussen de oude mannen met zwarte coltruien en vrouwtjes met rode punthakjes. Maar ach, wat kon mij het schelen! Ik was hier voor kunst. En wauw. Drie verdiepingen vol met schilderijen van de grote schilders van Gogh en Munch. Met natuurlijk de bekende schilderijen, de zonnebloemen en de schreeuw.

van gogh museum munch


Ondertussen kregen we ook nog een drankje, en konden we nog genieten van wat lekker hapjes. Het was een leuke avond, en zeker niet alleen voor oude mensen, als je van kunst houdt en het leuk vind om eens rond te neuzen in musea's zou ik hier zeker een middagje voor vrijmaken! Meer te lezen over deze tentoonstelling is te lezen op de site!

van gogh museum munch

Zie jij jezelf hier al rondlopen?
Liefs, Elbrich

5 opmerkingen

 1. Wauw, wat een prachtig sfeertje in dat museum zeg <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben hier nog nooit eerder geweest, maar het lijkt mij een heel interessant museum om nog eens heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. arghh ik wil daar ook zo graag eens naartoe haha, ik vind zijn werken echt prachtig :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Indrukwekkend hoor om de werken van deze twee schilders in één ruimte te zien, dankzij je vader ook nog als eerste op de expositie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het van Gogh museum is een van mijn favoriete musea. Ik heb een tijdje kunstgeschiedenis gestudeerd en vind het zo leuk om alles wat je leert dan terug te zien in deze schilderijen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.