Bloggen in een kleine omgeving

"Waar blog je dan over", "wat verdien je daar mee", "daar kan je toch niks mee bereiken"... Enzovoort, enzovoort. Dit zijn dingen die ik dagelijks hoor als ik vertel dat ik blog, nee hier in een klein dorpje in Friesland ben ik echt hogere wiskunde.


Normaal trok ik me zulke opmerkingen niet zoveel aan. Maar tegenwoordig krijg ik ze zo vaak naar m'n hoofd geslingerd dat het me gewoon een beetje boos maakt. Zodra ik zeg dat mijn blog over Lifestyle gaat ben ik gelijk raar, wat is dat dan? Wat kan je daarmee? Uitleggen is natuurlijk niet erg, maar de reacties die daar op volgen irriteren mij. 

Ik denk dat veel mensen deze vraag herkennen: "wat verdien je ermee?". Een vraag die mij irriteert. Ik blog omdat het mijn hobby is, omdat ik graag schrijf, ik blog omdat ik zo alles kwijt kan, ik blog omdat ik bloggen leuk vindt. Als ik ging bloggen om het geld had ik gelijk wel op kunnen houden.. 

Ik weet niet of het komt omdat ik uit Friesland kom, en bloggen hier gewoon niet populair is. Het is zelfs onbekend.. Maar toch voel ik me ook wel weer een beetje uniek, ik doe iets anders dan anderen, en ik ben daar wel blij mee.

Herken jij deze frustraties ook?
Liefs, Elbrich

10 opmerkingen

 1. Herkenbaar hoor! En dan die vragen: 'vind je het niet zonde van je tijd?' En: 'oh, heb je er weleens geld mee verdiend? Dan begin ik ook een blog.' Het irriteert me mateloos. Gelukkig zijn er ook een heleboel mensen die het wél leuk vinden denk ik dan altijd maar. Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend dat je zo vaak de vraag krijgt wat je ermee verdient. Ik vind het sowieso geen nette vraag, want het gaat anderen niets aan. En ik vind het ook stom dat mensen niet begrijpen dat het gewoon een hobby is. Het daarentegen wel weer leuk dat je heel uniek voelt - houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi! Ik herken de frustraties wel een beetje, hoewel ik nu het gevoel heb omringd te zijn door mensen die er méér van snappen. Gewoon lekker door blijven gaan, het is een heerlijk ding hoor, het hebben van een plekje waar je alles kwijt kunt. (Ook haat ik het dat mensen gelijk denken dat je geld verdient met alles wat je doet. Is toch nergens voor nodig!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in Drenthe is het begrip bloggen ook niet echt bekend, ik krijg ook vaak dezelfde vragen als jij krijgt. Maar zodra ik heb uitgelegd wat het precies is en ik mn blog heb laten zien, vinden de meesten het toch wel heel erg leuk (gelukkig)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks van aantrekken :-) Bloggen doe je voor jezelf en je verdient er heel veel mee, veel kennis veel toffe mensen die je gaat ontmoeten :) Van die mensen hoef je je niks aan te trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Frustraties heb ik niet, maar merk wel dat bloggen hier in Vlaaderen onbekender was/is dan in Nederland.
  De laatste tijd zijn er wel steeds meer Belgische bloggers.
  Ik praat er niet echt over dat ik blog, maar als ik het eens laat vallen vragen mensen wel eens van 'huh, bloggen?'. En dan zeg ik dat ik gewoon over van alles en nog wat schrijf, dan is de kous af. Punt.
  Snap wel dat je er boos van wordt, moet echt niet leuk zijn. Laat ze maar doen, wat heeft trouwens vissen of kantklossen of longborden of nou ja weet ik veel wat voor nut? Mensen doen nu eenmaal dingen omdat ze dat leuk vinden.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, sommige mensen begrijpen het gewoon niet. Dat heb ik ook in mijn omgeving. Maar ik trek me er niet veel van aan en blog gewoon voor mezelf en de mensen die het wél leuk vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eigenlijk helemaal niet herkenbaar! Heb ik gewoon geluk mee denk ik? Woon ook maar in een dorpje in Zeeland haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad ontzettend vervelend om constant te horen, ik herken heel erg goed je je voelt.
  Ondanks dat ik niet in een klein dorp woon, hebben mensen vaak geen idee wat ik doe
  en ja, als we het voor het geld deden kunnen we beter gewoon stoppen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Best herkenbaar. Ik woon in een voorstad van eindhoven en word vergeleken met Enzoknol als ik zeg dat ik blog. Natuurlijk vragen ze dan ook of ik zoveel als Enzoknol verdien.. Juist was het maar zo'n feest..

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.