Positief.

"Je kunt niet elke dag de beste versie van jezelf zijn."

Een klein quoteje wat ik vond op Tumblr en wat ik graag met mijn mede blogsters en lezers wou delen. Want het klopt aardig als je er even bij stil staat.
Nu ik dit berichtje schrijf heb ik net 5 afleveringen van Modern Family gekeken, drie koppen thee naar binnen gewerkt, een bord macaroni en lig ik nu op bed uit te buiken met een warm dekentje. Terwijl ik eigenlijk nog een hele HTML pagina in elkaar moet flansen, oeps!

IK DWAAL AF

Ik las eergisteren het blogje van Malou over met de titel: bloggers zijn ook mensen. Waarin ze verteld dat het soms wordt vergeten dat er achter het blogje ook een persoon zit. Ik ben nog niet zo'n grote blogger, dus met haat reacties heb ik amper te maken, maar commentaar en gezeur uit de omgeving krijg ik dagelijks in m'n oren te horen. Mensen vind het leuk om andere mensen naar beneden te halen. Waarom? Dat zal denk ik voor altijd een raadsel blijven. Natuurlijk moeten we ons hier niks van aan trekken, of het nou om een haat reactie gaat in een comment, of een afsnauwing onder je instagram foto.. het voelt toch niet lekker.

Maar ach.. dames ( en heren ). Als wij over 10 jaar een super succes volle blog hebben, of columns schrijven in een tijdschrift of iets anders waar anderen nu commentaar hebben, wie zijn wij dan vergeten? En hun niet? Precies.

Ik weet niet helemaal wat ik met dit berichtje wil bereiken, maar ik denk dat wij als 'bloggers volkje' ons lekker niks moeten aantrekken van als die comments!

Liefs, Elbrich


11 opmerkingen

 1. Precies! Jammer dat mensen dat in zich hebben, maar proberen niets van aan te trekken..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad! Gelukkig heb ik ook nog niet zoveel ervaring met haat comments gehad, maar ik lees het wel eens on de YouTube video's. Zo triest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sluit ik mij helemaal mee aan. Als iedereen zich nou alleen met zichzelf bemoeit, dat is al meer dan genoeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk! Zo sneu, dat gehaat. Inderdaad, lekker niks van aantrekken en doen wat je leuk vindt. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me helemaal aan bij je woorden. Hoewel ik gelukkig ook nog geen ervaring heb opgedaan met echt negatieve reacties, vind ik het wel bizar wat sommige bloggers over zich uitgestrooid krijgen. Allemaal negatieve energie die mensen veel beter kunnen besteden. Zo jammer soms..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne reminder! Ik heb gelukkig niet echt te maken met haatreacties maar toch vind ik het nog lastig om te praten over mijn blog, of het op Instagram over mijn blog te hebben omdat veel mensen van school me daarop ook volgen. Ik zou toch iets minder bezig willen zijn met hun meningen.. maar wel lastig, soms!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal mee eens! & wat een prachtige quote :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf nog geen ervaring met haatcomments. Ik vraag me af wat die haters met hun comments willen bereiken, ze maken de wereld er niet mooier mee. En ook of ze wel beseffen dat ze iemand pijn kunnen doen met hun comments. Ik ben helemaal akkoord met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah helaas zo herkenbaar! Ik schreef een tijdje terug: zijn bloggers concurrenten of collega's. Komt een beetje op hetzelfde neer. Laten we elkaar helpen en niet oordelen ook elkaar. Of je nou blogt of niet, het is toch super als iemand geniet van haar passie?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt helemaal gelijk! En Modern Family is een heerlijke serie, helaas ben ik bij ;P

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.