Vier dingen die ik heb geleerd van het hebben van een klein bedrijfje

Dat is nog eens een mond vol. Oja, en trouwens, hallo, ja ik leef nog! De vakantie slurpt mijn tijd op, twee baantjes, een sociaal leven en ook nog eens even een klein succesvol bedrijfje hebben! Weetje nog dat ik vertelde dat ik zelf gemaakte canvas tasjes verkoop? Ondertussen zit ik al bij de 250 verkopen en heb ik het er elke dag druk mee! Weten waar ik tegenaan ben gelopen de afgelopen weken, lees dan zeker verder!

canvas tote bag elkedagelbrich
Elkedagelbrich.etsy.com

Je moet er tijd in steken. Jup, dit klinkt natuurlijk hartstikke logisch, maar hier ben ik toch echt wel tegenaan gelopen, soms moest ik gewoon na een hele dag werken nog snel 10 tasjes maken en versturen voor 5 uur zodat ze optijd verzonden zijn!

Het product zelf is niet genoeg, het gaat om het totaal plaatje. Nee, alleen het product met een simpel envelopje is niet genoeg. Ik koop leuke enveloppen, doe bij de bestelling een klein presentje en m'n eigen visite kaartje, hier moet ik dus ook weer investeren! Hema is zeker een aanrader trouwens! 


Leren omgaan met kritiek. Natuurlijk is het nooit leuk om te horen dat mensen niet tevreden zijn met hun tasje, toch moet je proberen positief te blijven en te zoeken naar een oplossing om beide partijen tevreden te stellen.

Het maken van goeie product foto's. Fotograferen bij de juiste belichting, het product zelf in het geheel op de foto krijgen, detail foto's en natuurlijk een pakkende thumbnail, ook wil ik er graag nog een subtiel effectje overheen hebben. 

Toch ben ik nog steeds heel blij dat ik hier mee begonnen ben, van een kleine hobby heb ik toch wel echt iets moois opgezet, en ben ik echt eigenlijk best wel trots op mezelf!

Liefs, Elbrich
12 opmerkingen

 1. ik vind het fotograferen het moeilijkste. De juiste attributen zoeken, de juiste sfeer schepen,... Ik moet nog veel leren.
  Ook is het door mijn ziekte moeilijk om aan een contant tempo te werken, met een regelmaat te bloggen,...
  En ja hema en de Action zijn echt geweldig om je pakketjes op te smukken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig Elbrich! Super leuk om te horen dat je bedrijfje zo goed draait :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat goed dat je al zoveel verkocht hebt! Je kan zeker trots zijn op jezelf. You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar het gaat dus wel goed! Natuurlijk leer je ook gaandeweg maar het lijkt me best leuk om zoiets te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je een eigen bedrijfje hebt! Ik droom er ook al een tijdje van, maar weet dat er echt heel veel tijd inkruipt.. Ik denk dat ik dat maar laat liggen voor na mijn studies. En ja hoor, natuurlijk mag je trots zijn op jezelf. Jouw winkeltje is dan ook enorm leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar, behalve dat ik ernaast niks anders meer doe, heb er gewoon mijn werk van gemaakt :-) Mooi die enveloppen trouwens! Zouden ze ook zulke met roze hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas niet! Hoop dat ze die snel toevoegen aan de collectie.

   Verwijderen
 7. Echt super leuk! Je inspireert me haha, ik ben zelf bezig met een bedrijfje opstarten in mode illustraties namelijk :) Goed idee om het zo leuk te versturen ! ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je bent begonnen en hoe het opstarten van je bedrijfje is verlopen. Heb je daar al een artikel over? dan lees ik het graag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je een eigen bedrijfje hebt en wat fijn dat het goed loopt, super leuk die tasjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, je hebt veel verkocht zeg! Gaaf dat het zo goed loopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat superleuk! en gaat goed :D Kan me zo goed voorstellen hoe het voelt als je te horen krijgt dat mensen niet blij zijn met hun aankoop! :( Ik was hairstylist maar ik kon het niet aan als mensen ontevreden waren terwijl ik me 300% had gegeven.. Dit kostte me ál mijn energie! Heel knap van je als je het naast je neer kunt leggen en positief blijft! Ik kon dat helaas niet.. maakte het persoonlijk en zit nu thuis met een depressie.. Gelukkig heb ik het bloggen nog en helpen succesverhalen als de jouwe me ook enorm! Keep up the Good Work!! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.