Concept stores

Op school zijn wij op dit moment bezig met onze eigen fictieve conceptstore op te richten. Voor dit project heb ik heel wat onderzoek moeten doen. Natuurlijk wist ik wel wat conceptstores zijn. Maar nu ik me er echt in hebt verdiept, wat is het gaaf! En dat wil ik even met jullie delen.
Een conceptstore is tegenwoordig helemaal hip. Net zoals pop-up stores zijn ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse beeld. Ze zijn mooi ingericht, verkopen verschillende producten en mode van exclusieve designers. Iedere winkel is verrassend en verrassend. Ook al gaan de fysieke winkels steeds meer verdwijnen, door het ontstaan van concept stores willen mensen weer liever de stad in, omdat het een hele ervaring is. 

In Friesland moeten de conceptstores nog verder ontwikkelen, in de hoofdstad zitten er bijvoorbeeld maar 2. Maar in de randstad wordt je ermee overspoelt. 

Ik denk dat bloggers hier helemaal van op de hoogte zijn, veel webshops beginnen bijvoorbeeld ook met het oprichten van een pop up store of conceptstore om zich zo ook verder te ontwikkelen. Naast een store hebben ze meestal er ook nog een cafe bij, met heerlijke biologische hapjes en drankjes.

Zijn jullie wel eens in een conceptstore geweest? 

Liefs, Elbrich

2 opmerkingen

  1. Yes, ik vind concept stores super tof! Ik vind dat ze zorgen voor zoveel inspiratie, bijvoorbeeld voor je eigen interieur. Heel fijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Concept stores zijn zooo tof! Echt leuk dat jullie er zelf eentje mogen bedenken (:

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.