Dingen die ik heb geleerd sinds ik op kamers woon

Zo, dat is een hele mond vol. Ik woon nu bijna 5 maanden op kamers, van Friesland naar Hilversum, en ik ben er wel achter gekomen dat ik er redelijk makkelijk over gedacht heb. Ga jij binnenkort op kamers, of woon je al een tijdje op kamers? Misschien herken je jezelf hier dan in.

Cute kamertje tho.
Geen vaatwasser hebben.
Oke, misschien ben ik echt een luxe poes, maar ik mis de vaatwasser in Friesland echt heel erg, als ik iets echt niet leuk vind, dan is het afwassen. Ik snap nu waarom studenten altijd graag 1-pans gerechten willen hebben, wat een gedoe joh. 

Zelf koken.
Nog zo'n luxe poes ding, aan de ene kant vind ik het zelf koken heel fijn, maar aan de andere kant vind ik het ook wel heel lekker dat er om 6 uur wat op te tafel staat. Gelukkig kan ik nu wel zelf kiezen wat ik elke avond eet ( nooit meer iets met champignons! ).

Kleine ruimte.
Mijn kamertje is niet heel klein, maar toch zit je als je een dag vrij hebt een hele dag in het kamertje, in een huis kan je nog naar boven of naar beneden lopen, een rondje doen, in je kamer ben je met 5 stappen aan de andere kant. 

Boodschappen doen.
Het boodschappen doen vind ik dus niet zo heel erg vervelend. Maar meer het inplannen van wat ik ga kopen, ik kan gewoon echt niet beslissen wat ik dinsdag ga eten en dan gelijk ook al voor woensdag bepalen.

Toch vind ik het op mezelf wonen wel heel lekker, elk weekend ben ik wel blij dat ik weer even terug kan naar Friesland, naar m'n ouders, naar m'n vriendinnen en naar m'n grote bed. Maar ik heb hoe dan ook, zeker geen spijt van mijn besluit!

Liefs, Elbrich7 opmerkingen

 1. Het kleine kamertje lijkt mij ook erg lastig om aan te wennen, ik ben ook echt trappen gewend! heel veel succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij ook best lastig om opeens in je eentje in één kamer te wonen, zeker als je een groter huis gewend bent. Fijn om te horen dat het verder wel bevalt. En dat boodschappen doen (of nou ja, het plannen) gaat vast langzaamaan iets beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeel herkenbaar allemaal. Ik woon sinds september op kamers in Amsterdam! Je kamer ziet er wel heel leuk uit, ik heb hetzelfde dekbekovertrek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kamer ziet er echt vet leuk uit! Zelf heb ik inderdaad ook een hekel aan het afwassen. Ik woon op de eerste verdieping, dus dan moet ik ook nog eens steeds heel voorzichtig naar beneden met alle afwas haha. (Dus misschien is het niet hebben van trappen ook wel een voordeel.) Zelf koken en boodschappen doen vind ik wel heel fijn, kan ik lekker kopen en eten wat ik wil :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kamer! Zelf koken lijkt me best wel leuk, maar ook moeilijk langs de andere kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kamer ziet er echt heel leuk uit! Dat blad bij het rekje, zo leuk. Ik ga zelf nog een tijdje niet op kamers (neem ik aan), maar het lijkt me ergens ook wel weer chill om een eigen ruimte te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ik heb ook geen vaatwasser sinds ik op mezelf ben, en ik heb een hekel aan afwassen! Heerlijk als ik die in de toekomst weer heb hahaha... Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.