Ik ben begonnen met een bullet journal ( en weer met bloggen! )

Hier ben ik weer eens. Mijn laatste blogpost is alweer anderhalf jaar geleden. Jeetje. Ineens was de inspiratie op, ik had het loei-druk met school en stage en haalde geen plezier meer uit het schrijven van blogs. Nu, in november 2018 gingen mijn handen toch weer jeuken. Ik ga een andere kant uit met bloggen. Later in deze post lees je daar mee over. Maar nu eerst, ik ben begonnen met een bullet journal!


Ik denk dat een groot deel van jullie wel bekend is met het bullet journal systeem! Zo niet?  Ryder Carrol – de bedenker van de Bullet Journal – beschrijft het systeem als volgt:  
“De Bullet Journal is een aanpasbaar en vergevingsgezind organisatiesysteem. Het kan uw to-do lijst, schetsboek, notitieblok en dagboek zijn, maar waarschijnlijk zal het al het bovenstaande zijn. De Bullet Journal zal  je leren om meer te doen met minder.”

En daar ben ik dus mee begonnen. Na veel verschillende youtubers te hebben gekeken, en m'n hele Pinterest board vol had gepinned ben ik begonnen. Plannen was altijd mijn ding, maar de laatste tijd ben ik die gave kwijt geraakt. En dus wou ik het bullet journal systeem een kans geven. Ik heb de meest gebruikte bullet journal notebook gekocht, de Leuchtrum 1917. Een simpel zwart boekje met stipjes op de pagina's. Met deze stipjes kan je makkelijker lijnen tekenen. Je begint een bullet journal eerst met een index en een key. De index heb ik op de pagina's hiervoor, het is gewoon een inhoudsopgave. De key gebruikt om je icoontjes die je gaat gebruiken betekenis te geven. Daarna heb ik een quote gemaakt en een kalender. Ik wou eerst wacht tot 2019, op precies op januari te beginnen. Maar wat een onzin eigenlijk, waarom zou ik niet gewoon nu beginnen? Daarom begint mijn kalender jaar op november 2018. Wat een werk was dit joh, eerst met potlood en daarna met pen. Ook de quote is niet helemaal geworden zoals ik wou, maar ik ben nog een groentje als het gaat om handletteren. 


Daarna heb ik de maand november nog uit geschreven en alvast afspraken die ik had staan daar in gezet. Ik heb hier vooral afgekeken bij verschillende youtubers. Rechts zien jullie de volgende pagina's. Dit zie je vaak terugkomen bij bullet journals; moodtrackers en habit trackers. Nu nog leeg, aan het einde van de maand helemaal kleurrijk. Ik probeer voor een blauw thema te gaan rechts, later ben ik toch over gestapt op roze. Waarom? Geen idee. Ik ben nog van alles aan het uitproberen! 


En als laatste mijn week over view. Ik vind het er erg gaaf uitzien, elke week komt er zo'n soort spread. Ik wil nu het roze thema aanhouden. In december verander ik weer. Zoals jullie zien gebruik ik de icoontjes die ik in de key heb aangegeven. 
Elke bullet journal is weer anders, de één werkt met veel plaatjes en tekeningetjes en anderen houden het heel minimalistisch. Ik wil hier een beetje tussenin gaan zitten.

En nu nog even over mijn terugkeer op elkedagelbrich.nl! Ik ga kijken of ik weer plezier haal uit het bloggen. Er zullen posts komen over bijvoorbeeld het bullet journalen, maar ook over het opstarten van een webshop en mijn BAGGING AROUND avonturen! Stay tuned!  

Ik ben erg benieuwd of jullie al eens van dit systeem gehoord hebben, en wat jullie er van vinden? Laat het me weten.

Liefs, Elbrich1 opmerking

  1. jouw journal ziet er echt heel vrolijk en leuk uit! love the handettering <3

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie.